maandag 8 december 2014

Sinterklaas op de Driemaster


Sinterklaas kwam dit jaar met twee pieten bij ons op school. En niet zomaar…hij kwam op de bakfiets van juf Willie! Eén piet fietste op de bakfiets welke gevuld was met zakken vol cadeautjes. Deze piet kende de regels niet zo goed, want hij fietste zelfs over het schoolplein! Sommige leerlingen spraken piet daar op aan en vertelden dat ze zo geen muntje kon verdienen voor gewenst gedrag.
De ochtend is gezellig verlopen. Sinterklaas werd welkom geheten door zingende kinderen en door meester Marcel. Eén van de pieten had vreselijke jeuk op haar hoofd. Onze "Luizenpluismoeder" Mariska was op school en zij kon bij piet even "pluizen". Gelukkig heeft zij niets gevonden.Voor Mariska was het de laatste keer dat zij op De Driemaster ging "pluizen"en dat werd beloond met de "gouden luizenkam"!
Daarna is Sinterklaas met de twee pieten alle groepen langsgegaan en heeft hij een praatje gemaakt met de kinderen. Sommige kinderen durfden zelfs een kunstje te laten zien! De pieten hebben cadeautjes uitgedeeld en in de hogere groepen waren weer prachtige surprises gemaakt door de kinderen. Sinterklaas vertelde dat hij het weer heel fijn en gezellig vond op De Driemaster!
Wilt u meer zien van het Sinterklaasfeest? Kijk dan snel in het fotoalbum!